A család érték

Happy family

Happy family

Hogyan készüljünk nehéz időszakokban a karácsonyra?

2020. november 30. - Happy Family

Az idei adventben koronavírus-járvány rákényszerít a visszafogottságra, az online térre a szűkebb körű készülődésre és ünneplésre. Ne feledjük, korábban is várták az emberek a karácsonyt zárt ajtók mögött, maszkban és lövészárokban, mégis boldogan! Miért lehetünk mégis hálásak a nehéz időkben?
christmas-5781482_1920.jpg

Tovább

Így spóroljatok a családdal!

Tuti tippek a takarékosság világnapján

Sok bosszúságot és tanulókört megspórolhat, akinek a szülei már kiskorában megtanították hogyan bánjon a pénzzel. Hogyan érdemes már óvodában elkezdeni a pénzügyi tudatosságra való nevelést? Milyen tuti tippek vannak arra, hogy otthon, közösen, egyszerűen takarékoskodhassunk? 

shutterstock_1665069781.jpg

Tovább

Hogyan neveljünk empatikus gyereket?

A mai szelfikultúrában, melyben az egyén áll a középpontban, hogyan neveljünk olyan gyereket, aki az önérvényesítésen túl képes másokkal is törődni, együttérezni, együttműködni?

brothers-2107264_1920.jpg

Tovább

Esküvő, gyerekszülés, online tanulás és home office a családdal - mindez a koronavírus alatt

Családok a karanténban

Az élet a világjárvány miatt sem áll le: a családok próbálnak helytállni home office-ban, online oktatással, sok vagy kevés gyerekkel; van, ahol most születik a baba; van akik most házasodnak.

varga_eskuvo2.jpg

Tovább

Generációk összezárva

Mit tehetünk a koronavírus alatt egymásra mutogatás helyett?

Különösen feszült helyzetekben sokszor könnyebb a társunkra kenni, hogy ő a probléma forrása. Számtalan érvet tudunk felhozni arra, hogy a másik miben hibás. Pedig az esetek többségében legtöbbször, mindkét félnek megvan a maga felelőssége, még ha nem is egyenlő mértékben. Nincs ez másként a nagyvilágban sem, amikor krízishelyzetben generációk mutogatnak egymásra.
hands-4114905_1920.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása