A család érték

Happy family

Happy family

Megdöbbentő tények a milliárdos Rockefeller dinasztiáról

2017. március 21. - Happy Family

Gyerekmunkásból a világ leggazdagabb embere, milliárdos sarj a kannibálok áldozataként, százmilliók jótékony célokra, titkos ezoterikus társaságok és megannyi döbbenetes momentum kísérte végig a Rockefeller családot. Ezek közül szemezgettünk.

rockefeller_csalad_1.jpgA Rockefeller család

Sajtónyilatkozat szerint hétfőn 101 éves korában hunyt el David Rockefeller, a világ legidősebb milliárdosa.  A híres New York-i bankárcsalád feje utolsó volt a Rockefeller dinasztiában. Jöjjön most tizenegy érdekes tény a világ legvagyonosabb családjáról.

7 évesen már üzletelt

A Rockefellerek szerencséje több mint egy évszázaddal ezelőtt a Standard Oil alapítójával, John D. Rockefellerrel (1839-1937) kezdődött. A Múltkor beszámolt arról, hogy a később világ első milliárdosaként ismert Rockefeller már zsenge gyermekkorában dolgozott:

Szüleivel és testvérével négyéves korától egy farmon élt, és már ekkor bizonyságot adott kiváló üzleti érzékéről: hétévesen pulykákat nevelt és eladta őket afféle zsebpénz-kiegészítésként. 

John édesapja, William Rockefeller kétes hírű vándorkufár volt. „Rákspecialistának" hirdette meg magát és árulta hamis rákgyógyszereit. Még saját gyermekeit - 5 leányát és egyetlen fiát - is becsapta, hogy úgymond az életre nevelje őket, igaz nem túl sokáig, mert 1853-ban, fia 14 éves korában elhagyta családját. Rockefellerre legalább ekkora hatást gyakorolt hívő baptista anyja is, aki bibliai értékekre nevelte.

john_d_rockefeller_18.jpgA 18 éves John D. Rockefeller, kép forrása: wikipédia

Nincstelen kamaszfiúként kezdte és a világ leggazdagabb embere lett

A tinédzser fiúra hárult a családfenntartó szerep, neki kellett támogatnia 5 lánytestvérét és anyját, így tizenhat évesen könyvelőként állt munkába, ahol mindössze napi 50 centet keresett naponta. Húszévesen önálló bizományos vállalkozást, mai kifejezéssel viszonteladói céget alapított, amelyhez a tőkét A pénzt apjától kapta kölcsön rendkívül magas, évi 10 %-os kamatra. 23 évesen belevágott az akkoriban induló olajüzletbe, amely milliárdossá tette.  Az 1880-as években állt hatalmának csúcsán óriáscég 20 ezer olajkutat, 6 ezer km-nyi vezetéket, 5 ezer olajszállító vagont birtokolt és alkalmazottai száma meghaladta a 100 ezret és a világ olajfinomító kapacitásának 90%-át birtokolta. Sikerét nagyban annak is köszönhette, hogy elsőként ismerte fel a szállítás jelentőségét az olajüzlet szempontjából, melyre így emlékezett:

"Ha sikeres akarsz lenni, lép új ösvényekre, és ne azokon járj, amiket már kitapostak az ismert és sikeres emberek."

A múmiaarcú fiatalember

Húszas évei elején súlyos gyomorbaj tört ki John Rockefelleren. A betegség miatt több mint két évig csak kétszersültet és aludttejet ehetett. Az orvosok nem jósoltak neki hosszú életet. Szemöldöke és haja is kihullott (később parókát hordott), arca olyan ráncos lett húszévesen, mint egy öregemberé.

A bőkezű adakozó

A hívő baptista Rockefeller bőkezűen adakozott: 550 millió dollárt adományozott nevelési, egészségügyi és tudományos célokra, így a világ legnagyobb emberbarátjának is nevezték. Ő alapította a chicagói egyetemet, a mai Rockefeller Egyetemet New Yorkban, ahol létrehozta a Rockefeller Orvosi Kutatóintézetet, mely 23 Nobel-díjas tudós kutatásainak adott otthont. Anyagi támogatásai hozzásegítették az egészségügyet a horogféreg-fertőzés legyőzéséhez is és forradalmasította az amerikai orvosképzést. Jelentős összegekkel támogatta a baptista hittérítői tevékenységet és az első ázsiai baptista egyetem megalapítását a Fülöp-szigeteken

Istennek volt hálás a pénzért

Vagyonát nem szégyellte mivel meg volt arról győződve, hogy a Mindenhatónak köszönheti, és jövedelmének tíz százalékát hálából mindig jótékonysági célokra fordította. Istenkáromlónak tartotta azt, aki ezt el akarta venni tőle. Amikor a törvényhozás elkezdte vizsgálni a Standard Oil monopólium ügyeit, ezt nyilatkozta:

"A Jóisten adta nekem a pénzt. Mint megbízott kezelem mások tulajdonát, az Isteni Gondviselés megbízásából. Éppen ezért Isten és az emberiség iránti kötelességemnek tartom, hogy minden centet, amelyet vállalatomba beruháztam, továbbra is a társadalom jóléte érdekében használjam fel".

Jung, az analitikus pszichológia megalkotója Rockefellerről

Carl Gustav Jung, a 20. század kiemelkedő pszichiátere is találkozott Rockefellerrel, akinek a lányát depresszió miatt kezelte. A dúsgazdag üzletembert rendkívül magányos ember benyomását keltette. Személyes beszélgetéseik kapcsán nem sok jót szűrt le a milliárdosról, aminek előadásán zürichi egyetemen hangot is adott: " Ő az abszolút egocentrikus, aki az egész világot önmagán keresztül ítéli meg. Olyannyira, hogy mindenkit egyszerűen gonosznak tart, akinek érdeke ellenkezik az övével." A pszichiáter erre azt a példát hozta fel, hogy Rockefeller tartja rossznak az osztrák embereket, mivel az osztrák kormány szembement egyik üzleti tervével.

Befolyásos leszármazottak

Tanítónő feleségétől öt gyermeke született, az üzletet egyetlen fiúgyermeke, ifjabb John D. Rockefeller vitte tovább. Unokája Nelson New York állam republikánus kormányzója volt és az USA alelnöke.Ő választotta ki az USA két külügyminiszterét (Dean Ruskot, és a legendás Kissingert). Winthrop nevű unokája Arkansas állam republikánus kormányzója volt. Dédunokája, Jay Rockefeller 1985 és 2015 között volt Nyugat-Virginia demokrata szenátora. Jay Rockefeller a szenátus tagja volt. Másik unokája, a napokban elhunyt David Rockefeller húsz éven át volt az egyik vezető New York-i bank, a Chase Manhattan vezérigazgatója, az üzleti élet kulcsembere volt. David Rockefeller meghatározó politikai befolyásáról ezt írta  “Emlékiratok” című, 2003-ban megjelent könyvében:

“Több mint egy évszázadon át, az ideológiai szélsőségesek a politikai spektrum mindkét szélén kihasználták a sok publicitást kapott incidenseket, mint például saját találkozásomat Castro-val, hogy megtámadják a Rockefeller családot, mert szerintük mértéktelen befolyással bírunk az amerikai politikai és gazdasági intézményekre. .”


nelson_rockefeller.jpg
Nelson Rockefeller, a híres unoka, aki az Egyesült Államok alelnöke lett, kép forrása: Wikipédia

A tragikus sorsú Rockefeller sarj: kannibálok áldozata?

Michael a New York-i kormányzó, későbbi amerikai alelnök Nelson Rockefeller fia volt, akit nem a pénzügyek, hanem a művészet érdekelt. Miután elvégezte a Harvardot, 23 évesen dokumentumfilmet forgatott az új-guineai felföldön  élő népekről, többek között az aszmatokról.A kaland tragédiába fulladt: 1961. november 21-én felborult a katamaránjuk és Michaelnek nyoma veszett. A történtek után 50 évvel egy Carl Hoffman nevű kutató Savage Harvest című könyvében magyarázotot keresett a csapásra. Hoffman szerint Michael ugyan túlélte a tengeri balesetet, de az akkoriban még kannibál életmódot folytató aszmat törzs megkínozta és megette.
m_r.jpgMichael Rockefeller Új-Guineában

Szigorú nevelési elvek

David egy Time-nak adott interjúban beszámolt a nagyvilágnak arról, hogy hiába éltek fényűző körülmények között, szülei takarékoskodásra nevelték:

Apa és nagyapa sohasem engedte meg, hogy úgy érezzük, mintha korlátlanul lenne pénzünk.

Elmesélte, hogy hétévesen, ha cukorkát szeretett volna vásárolni akkor kétdolláros órabérért, hat órán keresztül kellett leveleket gereblyéznie a családi birtokon. Gyomirtás során minden kihúzott szálért 25 centet kapott. 25 cent zsebpénzt adtak neki hetenként, melynek felhasználásáról üzleti könyvet kellett vezetnie, amit édesapja hetente ellenőrzött. A pontatlan könyvelésért 10 cent büntetés járt.

david_rockefeller_time.jpgDavid Rockefeller a Time magazin 1962. szeptember 2.-i számának címlapján

A Rockefellerek egy luciferiánusi világrend élén

David tagja volt egy meglehetősen bizarr társaságnak a Lucius Trustnak, sőt David testvére, a negyedik John D. Rockefeller (aki magát buddhistának vallja), illetve maga a  Rockefeller Alapítvány is (jogi személyiséggel rendelkező korporációk is a tagjai lehetnek).  De mi ez a társaság? A HETEK részletesen tényfeltáró írása szerint 1922-ben hozták létre Lucifer Publishing Company néven, amely 1925-től Lucis Trust néven működött tovább. A cikkből az is kiderül, hogy bár bevallják, hogy a névváltoztatás oka a nagyobb elfogadottság megszerzése volt, a Lucis Trust honlapja ma is elismeri, hogy a kiadót Lucifer tiszteletére nevezték el, és mai elnevezése is ugyanezt a gondolatot fejezi ki. A  intézmény célja az „emberi elme képzése olyan spirituális alapelvek és értékek felismerésére és gyakorlására, amelyekre egy stabil és független világtársadalmat lehet építeni”. Vagyis "lefordítva" szabadkőműves, New Age-es, luciferiánusi elemeken alapuló társaság. A tagok célja egy pénzhatalom monopóliumán alapuló új világrend létrehozása. David Rockefeller több nyilatkozatban is  vállalta, hogy az új világrend megvalósítása életének legfőbb célja. Ha azt gondoljuk, hogy ez egy dajkamesékre alapozott ezoterikus körről van szó csupán tévedünk, ugyanis a társaság a mai napig is olyan kulcsfontosságú szervezetekkel áll kapcsolatban, mint az ENSZ.  Az Egyesült Nemzetek Szövetsége a Lucis Trustot kérte fel arra, hogy vegyen részt a 2015-re tervezett új, globális ENSZ program kidolgozásában, amely a zsidókat az árja civilizáció megjelenése előtti korból itt maradt, alsóbbrendű "gyökérfajnak" tartja, akik idegenek, és ezért nincs helyük az úgynevezett Új Kor emberiségében.

rockefeller-center.jpgA New York-i Rockefeller Center

Rekordmennyiségű szívátültetés

Az napokban elhunyt amerikai bankár a világon az egyetlen, akin hét szívtranszplantációt végeztek el. Magyarországon egy szívátültetés költsége megközelítheti a húszmillió forintot, de nyilván e mágnásnak ez aprópénznek számított. A 2014-es műtétje után így nyilatkozott az eredményről:

Minden alkalommal, amikor új szívet kapok, úgy érzem, ismét visszatér belém az élet, új erőre kapok. Remélem, megélem a kétszázat is.

 Sajnos  még egy Rockefeller sem tudta megvásárolni magának az egészséget - legalábbis elég hosszú időre. Tagadhatatlan azonban, hogy a hétfőn elhunyt milliárdos elég szép kort megélt. Egyelőre nem tudni, hogy a hatalmas Rockefeller vagyonnak mi lesz a sorsa, de jutni fog belőle bőven mindenkinek, még akkor is, ha David gyermekeinek, unokáinak és dédunokáinak is osztozniuk kell majd rajta.

rockefeller-family.jpg

 

Ha tetszett ez a bejegyzés, látogass vissza újra, illetve nézz be Facebook-oldalunkra  vagy a weboldalra is! Klassz családos képeinket pedig az Instán és a Printeresten tesszük közre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://happyfamily.blog.hu/api/trackback/id/tr3812358575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása