A család érték

Happy family

Happy family

Erős Antónia hullafáradtan rogyott össze a Híradóban

2018. december 24. - Happy Family

Holtfáradtan a pultra bukva láthatta több ezer ember a sztárhíradóst a BOK Csarnok kivetítőjén, az Álomutazó családi mesemusicalben.

alomutazo_szello.jpg

Nagyobb ünnepekkor és főleg ilyenkor télen, amikor nehezebb kinti programokat szervezni, sok család szívesen megy el színházba vagy valamilyen zenés előadást megnézni. Nem mindig egyszerű olyan darabot találni, ami a család minden tagjának az ízlését, érdeklődését kielégíti. A túl hosszú darabok a gyerekek számára a végére nehezebben viselhetők, ha gyerekesebb a darab témája vagy feldolgozása, azt a  nagyobb gyerekek már dedósnak titulálják, és a szülőkről még nem is beszéltünk. Az Álomutazó igazi multigenerációs musical, ami az ovisoktól kezdve a nagyszülőkig mindenkit magával ragad. Talán a megaprodukció, a legtalálóbb kifejezés a családi mesemusical definiálására, hiszen mely méreteivel és egyedi látványvilágával a Broadway előadásait idézi a legmodernebb technológiákat alkalmazó, lenyűgöző látványvilágot felvonultató díszleteivel, több emeletenyi színpadával. A feledhetetlen szórakozásról olyan szereplőkkel gondoskodnak, mint  Szabó Győző, Hajdu Steve, Schell Judit, Zséda,  Keresztes Ildikó, Falusi Mariann, Stohl András, Ábel Anita, Radics Gigi, Varga Viktor, valamint a főhőst alakító gyerekek, Marinka Móric, Bakonyi Simon és Szabó Hunor. Két híradós is feltűnik a színpad gigantikus képernyőjén, mégpedig Erős Antónia és Szellő István, akik a sztori "hírértékű" eseményeit olvassák be egy olyan világban, ahol az intelligens robotok is néznek TV-t.

Az Álomutazó slágereit több iskolában is előadják a gyerekek különféle rendezvényeken. Az egyik legnépszerűbb dal a „Hekkeld meg a sulit”. A dalt a darabban Vigyort játszó Ábel Anita énekli az Álomutazó főhősével, Tomival. A dalfilm érdekessége, hogy nem más rendezte, mint az Álomutazó Bárány szerepét játszó Szabó Győző, akinek ez volt az első ilyen jellegű munkája.

A musical alaptörténete is zseniális, rengeteg mondanivaló van benne a felgyorsult világunkban élő szülők és gyerekek számára. Az Álomutazó egy olyan világban játszódik, ahol már senki sem alszik, ezért senki nem is álmodik. Az emberek napi 24 órát dolgoznak, a gyerekek szinte az egész napjukat a suliban töltik, és csak azért mennek haza, hogy megcsinálják a házi feladatot. Az élet minden területét a mesterséges intelligencia irányítja, és még a pislogás is a hatékonyság elleni bűntettnek számít. A történet főhőse Tomi, a tízéves kissrác azonban egy álombárány segítségével harcba indul az álomvilág megmentéséért. A heves küzdelmet a nézőtéren végigizgulja a néző is, hisz nincs olyan pillanat, amikor ne ragadjon magával a zene, a dalszöveg, a tánc, az artisták mutatványai, a lézershow, a színpadi látvány vagy egyszerűen csak maga az üzenet. Jó látni a végén, hogy karácsonykor van újra ajándék, és ami ennél is sokkal fontosabb: értő, érző figyelemmel ül egymás mellett apa, anya és gyerek...még ha csak a színpadon is, de reméljük a családban is így lesz sokaknál ezeken a napokon.

 A trágár, a politikai tartalmú vagy obszcén kifejezéseket tartalmazó hozzászólásokat kimoderáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://happyfamily.blog.hu/api/trackback/id/tr2014512482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pushup 2018.12.28. 16:25:14

@Treff Bubi: nem volt benne szimfonikus zenekar és önmagában is bazidrága a jegy. és bőven van lehetőséged a darabhoz kapcsolódó túlárazott biz-baszokat venni. ez csak sima gagyi.
30-40 éve az ember abban élt, hogy bemegy a könyvesboltba és ott minőséget kap (amikor még a maihoz képest a TV is minőség volt)
ma bemész a könyvesboltba és megvehetsz bármit. attól, hogy papírra nyomtatták simán lehet szar. hát most eljött ugyanez a színpaddal is.
régen az írt könyvet, színdarabot, akit belülről feszített a megmutatkozási vágy. a jobbak mellesleg pénzt is kerestek vele.
hát itt a pénzkereset volt az első. ha ehhez el kell menni gagyiba, annyi baj legyen, úgysem az volt a szempont

nem feltétlen baj ez. könyvesboltban már egészen tűrhetően tudok választani

UtazóTódi · utazotodi.blog.hu 2018.12.29. 19:25:09

Most csak én nem értem a clickbait cím és a cikk közötti összefüggést?
süti beállítások módosítása