A család érték

Happy family

Utolsó kommentek:

moiz 2020.03.24. 21:07:28

Az öregek (Baby Boomers) vs fiatalok (Millennials, Generation Z) témában a fiataloknak van igazuk. Az öregek kezdték a fiatalok szekálását/támadását, hogy "Még mindig a mamahotelben élsz?" "Felelőtlen vagy, lusta vagy, menj dolgozni!" "Amikor én annyi idős voltam, mint te, akkor én már milyen sok mindent elértem/birtokoltam..." "Bezzeg az én időmben..."

Amerikában az öregek amikor fiatalok voltak olyan alacsonyak voltak az árak, hogy fizetésből simán tudtak venni házat/lakást maguknak, és az egyetemet is simán tudták fizetni. A boomerek felvásárolták az összes lakást/házat amíg olcsó volt, most meg sokszoros áron árulják, valamint magas albérleti díjat kérnek. A megélhetés sokkal drágább lett, a fizetések meg alig növekedtek. A boomerek birtokolják az amerikai vagyon 70-80%-át. A mai öregek élettartama növekszik, de a mai fiataloké csökken. A mai fiatalokat a stressz, depresszió, szorongás, öngyilkosság sújtja, valamint eladósodottak (diákhitel, lakáshitel).

Nem csak Amerikában, hanem Magyarországon is hasonló a helyzet az öregekkel. A magyarországi öregek a szocializmusban szedték meg magukat: olcsón/ingyen kaptak lakásokat, házakat az államtól, volt munka, biztos megélhetés, simán tudtak nyaralni menni. Korán mentek nyugdíjba. A mai fiatalok bezzeg vegyenek fel uzsorahitelt a burzsuj bankoktól és diákhitelt. Soha nem volt olyan nehéz egyetemre bekerülni, mint most. Nincs biztos munkahely. Elmehetsz az ide bejött külföldi gyárakba rabszolgának több műszakba, túlórázni. Ráadásul később mehetnek nyugdíjba a mai fiatalok.

És akkor még van pofájuk az öregeknek ugatni, szekálni a fiatalokat?! Nem csoda, hogy világszerte utálják az öregeket. Amikor meghallottam, hogy "Ok Boomer" hatalmasat röhögtem. Amikor meghallottam, hogy "Boomer Remover" még nagyobbat röhögtem. A fiatalok csak válaszoltak az öregeknek ezekkel.

Bejegyzés: Ki a hibás? Amikor generációk egymást hibáztatják

midnight coder 2020.03.22. 15:13:20

A boomerezés annak a tünete, hogy feljövőben van az újabb náci csapat. Anno a barna inges nácik a zsidókat tették meg bűnbaknak, később a vörös ingesek a kapitalistákat, most a zöld ingesek az idősebb korosztályt. Ezek a csapatok általában ugyanúgy működnek, és ugyanaz a végük is.

Bejegyzés: Ki a hibás? Amikor generációk egymást hibáztatják

Nancsibacsi 2020.03.22. 14:57:32

A dolog intelligencia, és nem generáció függő. Pl. egy intelligens fiatal felfogja azt, hogy az életbenmaradás EÜ statisztikában azt jelenti, hogy amikor a vírus már nem kimutatható a szervezetében, még él. De pl. azt senki se mondta, hogy gép nélkül fog tudni lélegezni a hátralévő életében. Vagy hogy nem rövidíti meg 20 évvel az életét a 2 oldali tüdőgyulladás, amit éppen csak túlél, és amibe egy 40-50 évvel idősebb belehalna.
Szóval a halálozási ráta egy dolog, de attól még az nem vicces dolog, amikor 1 év rehab eredménye nem az, hogy egészséges lesz az ember, hanem az hogy el tudja látni magát, leszázalékolva.

Bejegyzés: Ki a hibás? Amikor generációk egymást hibáztatják

Nagykörúton túli magyar 2020.03.22. 13:55:15

Maradj kint fiatal!

Ha jó volt az olasz meló, jó lesz neked az olasz egészségügy is!
Ne azt az egészségügyi rendszert terheld, amibe csesztél fizetni!

Maradj kint fiatal!

Bejegyzés: Ki a hibás? Amikor generációk egymást hibáztatják

enrikokaruszo 2020.03.22. 12:54:50

nem tömegekről, csak egy hangos kisebbségről van szó
még a fosból is habot vernek, ez lételemük

Bejegyzés: Ki a hibás? Amikor generációk egymást hibáztatják

Szalay Miklós 2020.03.22. 11:51:16

Egy elég alapos elemzése a vírus helyzetnek, illetve annak gazdasági és klímaügyi konzekvenciáinak:

www.egyvilag.hu/index.shtml#uzenet

Bejegyzés: Ki a hibás? Amikor generációk egymást hibáztatják

exterminador 2019.02.02. 16:02:02

Opera? Arról már Mark Twain is megmondta a tutit: "what long, arid, heartbreaking and headaching "between-times" of that sort of intense but incoherent noise which always so reminds me of the time the orphan asylum burned down."

Bejegyzés: Erre figyelj, ha gyerekkel mész színházba!

élhetetlen 2019.01.31. 17:51:35

@Dezsike: Jó, most Operaház nincs, de az Erkelben pl. (csak ránéztem), a Carmenre márc. 7-re 74 db. 1500 forintos jegy van. Bevallom, én sohasem a szereplők szemráncát szerettem nézni, hanem az összképet, kell a varázslat. Az Operaházban az utolsó tíz évemben a harmadik emelet utolsó sora volt a törzshelyem, kényelmes, lábkinyújtós, jó az akusztika, és szép a színpadkép. Az Erkelben, csak az emelet. Tök jó, mert úgy emelkednek a széksorok, hogy nincs olyan, hogy nem látsz az előtted ülőtől. Egyszer fordult elő, hogy egy haver vette a jegyet a Parsifalra, a földszint első sorba. Mondtam, menjünk fel. Nem. Az erdő az necchálóra varrt papírlevek volt ilyen közelről, és Kovács János karmestert hallgattam, gőzmozdony üzemben. Mert vezénylés közben pöfög. Aztán szünetben felköltöztünk az emeletre, onnét az erdő, az erdő volt, a zene, az zene, és a 60 éves Parsifálról elhiszed, hogy húszéves. Ha élményt akarsz, ne legyél sznob, ne az számítson, hogy milyen drága helyen ülsz.

Bejegyzés: Erre figyelj, ha gyerekkel mész színházba!

élhetetlen 2019.01.31. 17:23:33

Érdekes dolgok ezek. Falun nőttem fel, de volt egy tanárnő, aki felhozott bennünket egy matinéra az Operába, csak, hogy tudjunk róla, ilyen is van. Egy életre szóló fertőzést kaptam. A vígoperák nem igazán mennek, de a Ringet annyiszor láttam, ahányszor adták, vagy Strauss Saloméjét. Munkahely, ebédszünet, közönségszervező, megyek a helyemre a jeggyel a kezemben. Mit vettél, Pillangókisasszony, azt megnézné ő is. Semmi gond, visszamentem, becseréltem az egy jegyet kettőre. Kiderült, hogy a harmincon túli két gyermekes anya sem, a férje sem volt soha az Operában, vagy az Erkelben. Teljesen elvarázsolódott. Hogy otthon ezt hogyan mesélte el, azt nem tudom, de a következő kérés az volt a 8 és tíz éves gyerekektől, hogy vigyem el őket is. Nem semmi volt, mikor a 10 éves srác odasúgja a zümmögő kórusnál, hogy te, ez olyan szép. És beindult egy tíz éves futam, mentem értük, apa elvitt bennünket kocsival, értünk jött. És beindult, hogy névnapra, szülinapra nem kacat, hanem jegy az ajándék. Néha kicsit mellé ment, anya választott, gyerekek, jó lesz a János Vitéz. Valamit morogtam kifele menet, hogy ennyi erővel megnézhettünk volna egy rendes darabot is (elnézést kérek mindenkitől), az akkor már 9 éves kislány odasomfordál mellém, hogy ő meg úgy szeretne egy balettet látni. Nem gond, két héttel későbbre volt 5 jegyem egy másik családdal, négyen ott maradtak, egy jegyet elcseréltem kettőre pár székkel arrébb. Spartacus. Nem egy gyerekdarab, de még harmincon túl is emlékszik a lány. Mert közben felnőttek. Az is élmény volt, amikor a srác már 18, és ritkán adott Salomén egy emelettel lentebbről felinteget, mert már ő hozta a barátnőjét.
Öltözködés. Tél volt, a kiscsajnak nem volt „kimenő” cipője. Az anyja valami sportcipővel próbálkozott. Nem. A fekete bakancs, kihajtva rá a fehér pamutzokni, a ruha meg egy fehér, ujjatlan batiszt volt, egy vállra nyúló fodorral. Kész, gyönyörű volt.
Viselkedés. A srác kicsit sajtkukac volt, erre dőlt, arra dőlt. Egyszer kellett megbeszélnem vele, hogy próbáljon egy darabig egy pózban ülni, mert a mögötte ülő meg fog őrülni. Megértette. Egyébként, mint az angyalok, még egymás sütijét is képesek voltak megkóstolni, a srác elkérte a ruhatári jegyeket, kihozta a kabátokat. De gyerekek, megjött értünk apa, beszálltak a kocsiba, és, mivel már volt fogadó készség, kezdődött az és azt mondta, és azt csinálta, elég volt röhögés nélkül kibírni.

Bejegyzés: Erre figyelj, ha gyerekkel mész színházba!

Dezsike 2019.01.31. 16:04:03

A fiatalok nem járnak operába... Na vajon miért? Voltam már ott és imádtam, évek óta szeretnék visszamenni a feleségemmel együtt (átlagkorunk nincs 30). De amikor meglátom az árakat... Két főre minimum egy negyed havi fizetés, jobb helyekre fél. A színház se olcsó, de azt legalább néha össze lehet szedni anélkül, hogy nélkülözni kelljen.

Bejegyzés: Erre figyelj, ha gyerekkel mész színházba!

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2019.01.31. 15:16:47

Méghogy ásványvizet vinni... kultúrára neveljük a gyereket, de környezettudatosságra már nem?! A csapvíz ugyanúgy megteszi egy palackban!

Bejegyzés: Erre figyelj, ha gyerekkel mész színházba!

UtazóTódi · utazotodi.blog.hu 2018.12.29. 19:25:09

Most csak én nem értem a clickbait cím és a cikk közötti összefüggést?

Bejegyzés: Erős Antónia hullafáradtan rogyott össze a Híradóban

pushup 2018.12.28. 16:25:14

@Treff Bubi: nem volt benne szimfonikus zenekar és önmagában is bazidrága a jegy. és bőven van lehetőséged a darabhoz kapcsolódó túlárazott biz-baszokat venni. ez csak sima gagyi.
30-40 éve az ember abban élt, hogy bemegy a könyvesboltba és ott minőséget kap (amikor még a maihoz képest a TV is minőség volt)
ma bemész a könyvesboltba és megvehetsz bármit. attól, hogy papírra nyomtatták simán lehet szar. hát most eljött ugyanez a színpaddal is.
régen az írt könyvet, színdarabot, akit belülről feszített a megmutatkozási vágy. a jobbak mellesleg pénzt is kerestek vele.
hát itt a pénzkereset volt az első. ha ehhez el kell menni gagyiba, annyi baj legyen, úgysem az volt a szempont

nem feltétlen baj ez. könyvesboltban már egészen tűrhetően tudok választani

Bejegyzés: Erős Antónia hullafáradtan rogyott össze a Híradóban

Visceroid 2018.08.11. 08:39:45

"nem kapsz viperát az arcodba azonosító nélküli "rendőröktől". "

Na, akkor tessék nekiállni Moltovot hajigálni is, aztán meglátjuk mennyire lesznek engedékenyek veled a fideszes rendőrbácsik! Jaa, hogy a balodali tüntetők ilyet nem csinálnak, meg nem gyújtogatnak, bocs. De tudom, ez már nem fér belée a borsónyi fideszes kis agyadba.

Bejegyzés: Hol, mennyiből és hogy nyaralunk?

HaD 2018.08.07. 07:20:02

A szoci eju kicsit nyitott egyet a csapon hogy megalapozza pár évre az ócsó munkaerőt(meg szar árfolyamot) szállító rezsimek hatalmát...most majd egy kicsit másfele oszt el újra(meg vissza:)) aztán megint másfele...a népek mennek pancsizni...afféle hitler.utaztatás meg szoci-szot üdültetés csak kicsit másabb leosztásban. Mondjuk nem ártana pl. egy korcsoport szerinti kimutatás sem...ui. a fentieknél a 25-45 korosztályt mintázták...de hol vannak pl. a nyuggerek az ötvenesek illetve a fiatalok?????

Bejegyzés: Hol, mennyiből és hogy nyaralunk?

VT Man 2018.08.07. 00:34:13

@Brix:
Spanyolországban két hét félpanzióval hotelben kb. 4-500 ezer Ft (két személyre + 1 gyerek).
Vagy pedig apartman heti 70-90 ezer Ft-tól. Persze ezek az olcsóbb helyek, és nem fõszezonban.
Persze a hotel mellé jön a repülõ és a transzfer.

Bejegyzés: Hol, mennyiből és hogy nyaralunk?