A család érték

Happy family

Happy family

Egynapos családi kirándulási tippek nyárra

2017. június 06. - Happy Family

Itt a nyár, hamarosan kezdődik a vakáció, a szülők pedig vakarják a fejüket, hogy mivel szórakoztassák a gyerekeket a szünidőben. Persze a legjobb ilyenkor a vidéki nagyszülőkhöz vagy táborba küldeni a csemetéket, illetve összecsomagolni a családot és lelépni egy-két hétre, de erre nincs mindenkinek lehetősége, na meg egyébként is, érdemes nyáron minél több, hasznosan együtt töltött időt összehozni a családdal. Egy kis strandolás, bringázás, fagyizás bármikor jöhet, de vannak más lehetőségek is.

pexels-photo-130111.jpeg

Fotó: Pexels.com

Én például imádtam a rövid hazai kiruccanásainkat és nem hiszem, hogy van olyan gyerek, aki ellenkezne ezzel. A szülőknek is hasznos: költség- és időkímélő, mégis egyaránt élményt nyújt a kicsiknek és nagyoknak. Vegyél ki néhány hétköznapot a nyáron és csináljatok több, egynapos kirándulást, így minden hétre jut majd valamilyen élmény a gyereknek. Összeszedtünk néhány jó helyet határon innen és túl, ami (akár budapesti vagy, akár nem) nincs túl messze ahhoz, hogy ne lehetne megjárni oda-vissza egy nap alatt.

csaladi_kirandulas.jpg

Fotó: 123rf.com

SZARVAS

Arborétum és Mini-Magyarország, Holtág

Szarvas a Történelmi Magyarország közepe, hangulatos település, ahol a 30 km hosszú holtág nem csak strandolásra alkalmas. A sétahajózás során megtekinthető a Történelmi Magyarország közepét jelképező emlékmű, a Bolza-család kastélya és a Víziszínház, de érdemes akár kenu túrára is elindulni, hiszen a Holt-Körös gazdag élővilága tényleg rabulejtő. Az Arborétum nem csak gyönyörű, hanem sok-sok kalandot kínál az egész család számára. Vannak szabadtéri játékok, a Titkok kertje logikai és ügyességi feladatokkal vár, a Papi Gróf Varázstanyája egy interaktív botanikai múzeum egy élő emuval, az Üvegházban pedig különleges ásványok, érdekes kaktuszok és egy teknős terrárium is található. A fő látványosság a Mini-Magyarország makettpark, ahol az ország legemblematikusabb építményeit lehet megtekinteni kicsiben.

Forrás:
www.pepikert.hu
www.minimagyarorszag.hu

KÁPOLNAPUSZTA

Bivalyrezervátum

Egész évben dagonyáznak a bivalyok a kis-balatoni rezervátumban! Kétségtelenül egyedi élményt nyújt Magyarország legnagyobb bivalycsordája, de mindamellett piknikezőhely, interaktív kiállítás és mesélő sétaút is várja az odalátogatókat. Túrázni is lehet, a kilátókról pedig szép látvány nyúlik a Balaton-felvidéki tájra.

Forrás: www.bfnp.hu

ESZTERGOM

Bazilika, Mária-Valéria híd, Párkány

Esztergomba érdemes Budapestről hajóval utazni, hiszen már az is kalandot jelent a gyerekek számára, a Dunakanyar és Visegrád pedig a folyóról nézve gyönyörű látnivalót kínál. A városba érve egyértelműen a Bazilika viszi a prímet, a Kupolakilátóból csodálatos kilátás nyílik a környékre. A Duna Múzeum interaktív és érdekes programokkal várja a kicsiket, a belvárosban pedig érdemes sétálni egyet. Megéri átmenni a Mária-Valéria hídon a másik oldalra is, Párkány belvárosa szintén szép, ha pedig strandolni kíván a család, a városi fürdőben hullámmedence és csúszdapark is van.

Forrás: Esztergom város honlapja

HOLLÓKŐ

Ófalu, Újfalu, Holló Jankó játszótér, Hollókői Vár

Magyarország egyetlen olyan faluja, amely szerepel az UNESCO világörökségi listáján. A palóc ófalu falurezervátum több védett épületet foglal magába, de rengeteg érdekességgel is szolgál: van sajtház, helyi kalácsos, táncház, szövőházak, palóc játszóház és falu- illetve vármúzeum. Érdemes ellátogatni továbbá a Posta- és a Babamúzeumba is, de gyerekkel kihagyhatatlan a Holló Jankó játszótér is. Vannak túrautak is és természetesen az egyik fő látnivaló a hollókői vár, amely egy kiugró sziklaszakadék szélén áll.

Forrás: www.holloko.hu

PÉCS

Zsolnay negyed, Herkules műhely

Pécs önmagában élményt nyújt, a Zsolnay negyed pedig nem csak egy, hanem akár többnapos kirándulásokra elég programot kínál. Vannak múzeumok, kiállítások, planetárium, interaktív varázstér, varázsóra, kesztyű manufaktúra, bóbita múzeum, kézműves boltok utcája, a Herkules Műhelyben pedig lehetőséget találnak a gyermekes családok az érdekes és hasznos időtöltésre. Az unatkozás kizárt!

Forrás: www.zsolnaynegyed.hu

TATA

Öreg-tó, Tatai vár, Angolkert

Tata rengeteg látnivalót és strandolási lehetőséget kínál a festői szépségű Öreg-tó partján. A hangulatos óváros, a sétálóutca és a vár, illetve a kálvária mind-mind szép emléket kínál, a tó másik felén vannak viszont szabadstrandok is, ahol együtt pancsolhat a család. Kihagyhatatlan a Cseke-tó partján épített Angolpark a Kiskastéllyal és a török mecsettel. Tata egyik legnépszerűbb és legfontosabb nyári rendezvénye a júniusi Víz, Zene, Virág Fesztivál, ahol az egész család kultúráltan szórakozhat, hiszen minden generáció megtalálja a maga programját. Színes zenei programok, víziversenyek, virágkiállítás, játszóház, légibemutató, tüzijáték, kirakodóvásár – egyszóval egy igazi családi fesztivál.

Forrás: www.tata.hu

VERESEGYHÁZ

Medvepark

A pest megyei Veresegyház leginkább a medveparkja miatt érdekes. Ez pedig elég indok arra, hogy együtt ellátogasson oda az egész család. A medveotthon valóban egy barátságos hely, ahol a szlogen szerint az ott lakó állatok is jól érzik magukat. De nem csak medvék, hanem farkasok, rénszarvasok, teknősök és mosómedvék is találhatók. Van még játszótér, Maci-kalandpark, állatsimogató, bemutatók és látványetetés, valamint például plüssmackó-kiállítás is. Valóban változatosak a programok: a marionett-bábu előadástól kezdve koncerteken át egészen az amerikai autós találkozóig minden színesíti az egész éves programot. Egy napot biztosan megér!

Forrás: www.medveotthon.hu

TABAJD

Mezítlábas park

Egy újabb különleges helyszín, szintén közel Budapesthez: a Mezítlábas park pontosan az, aminek hangzik. Nagyszerű nyári délutáni kirándulási lehetőség, ahol a patak menti ösvényen és dombokon mezítláb sétálhatunk végig a tematikus útvonalakon. 21 féle járófelületen szerezhetünk tapasztalatot a talpi érzékelésből: kövek, tőzeg, víz, tégla, fa és fű borítású talajon sétálhatunk egy kellemes félórás túrán. A sétány végén van játszótér, de vannak tűzrakó helyek is, ahol piknikezni lehet. Tökéletes helyszín, ha valami másra vágysz!

Forrás: www.mezitlabaspark.hu

BUDAPEST

Normafa

Egy ilyen listáról nem maradhat ki a Normafa. A fővárosiaknak jó öreg úticél, amikor nincs hová menni, mindig előhúzható helyszín. De bátran ajánljuk az ország más szegletében lakóknak is, hogy célzottan látogassanak el ide. Egész napos túrázásra, sétálásra alkalmas helyszín, a János-hegyi kilátó babakocsival és kerékpárral is megközelíthető, de érdemes akár a Libegőt vagy a Gyermekvasutat igénybe venni. Az Erzsébet-kilátó valóban szép látványt nyújt, a Harang-völgyben pedig játszótér is található.

Forrás: www.normafa.hu

LUTZMANNSBURG

Sonnentherme

Bár a régió legcsaládbarátabb élményfürdője Ausztriában található, de a határtól csupán néhány kilométerre, így gyorsan megközelíthető. Érdemes rászánni egy napot (bár egy nap szinte biztosan kevés), hiszen a kisbabáktól, a gyerkőcökön át a kamaszokig mindenki megtalálja a maga szórakozását és garantáltan a felnőttek sem fognak unatkozni. Beltéri és kültéri programok illetve helyszínek, óriáscsúszdák, élménymedencék, hullám medencék, relax medencék, sportolási lehetőségek, babaszauna és babaúszás, alvószobák, élmény- és játszópark, szauna és gőzfürdő vagy éppen masszázs várja az odalátogatókat, és amíg a szülők a maguk programjait élvezik, az animátor csapat Sunny Bunnyval közösen elszórakoztatja a kicsiket. Így mindenki valóban kipihenten és élményekben gazdag nap után térhet haza.

Forrás: www.sonnentherme.at

A bejegyzés trackback címe:

https://happyfamily.blog.hu/api/trackback/id/tr5812558021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DonnaQ · http://vojazs.blog.hu/ 2017.06.06. 20:13:27

Maros Lajos lent: az Építők-parkjától a Fáklya út felé is lehet fürdeni, és a Remeteségpuszta felöli oldalon is van strand. Gondolom a sétálóutcával a Kossuth térre és környékére gondolt a posztoló (esetleg a Zsigmond-udvarra a tóvárosi részen?)
süti beállítások módosítása