A család érték

Happy family

Utolsó kommentek:

DonnaQ · http://vojazs.blog.hu/ 2017.06.06. 20:13:27

Maros Lajos lent: az Építők-parkjától a Fáklya út felé is lehet fürdeni, és a Remeteségpuszta felöli oldalon is van strand. Gondolom a sétálóutcával a Kossuth térre és környékére gondolt a posztoló (esetleg a Zsigmond-udvarra a tóvárosi részen?)

Bejegyzés: Egynapos családi kirándulási tippek nyárra

Rittyentett Hőzönbőzön 2017.05.21. 09:12:15

Úgy látszik a poszter számára instán kívül nem nagyon van élet különben a How to Dad nem maradhatott volna ki

Bejegyzés: Online apák - ők a világ legnépszerűbb apabloggerei

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.05.21. 07:40:28

Rajongó, követő, fosbukinsta, lájk, ez a ti világotok.

Bejegyzés: Online apák - ők a világ legnépszerűbb apabloggerei

Void Bunkoid 2017.05.11. 12:56:32

Megy a tököm luxemburgba grófékhoz, hogy utána a természet lágy ölén ötezer forintnak megfelelő euróért vehessek nullaharminchármas grófsört.

Bejegyzés: 7+1 menő természetközeli úti cél, ha valódi feltöltődésre vágysz

kmera 2017.05.11. 12:25:04

A magyar oldalon azt írják, hogy a 2017-es szezontól bezár a kemping.

Bejegyzés: 7+1 menő természetközeli úti cél, ha valódi feltöltődésre vágysz

Mayerné Répási Adrienn 2017.05.11. 08:42:36

Gyönyörűséges helyek! legszívesebben mind kipróbálnám. De azért egy 3 hónapossal még várok ezzel:)

Bejegyzés: 7+1 menő természetközeli úti cél, ha valódi feltöltődésre vágysz

MEDVE1978 2017.05.05. 22:54:34

Könnyebb dolgom volt talán, mindkét gyerekem császárral jött a világra. A kórházban, ahol születtek az volt a protokoll, hogy apuka aztán közelébe sem mehet a műtőnek, viszont a gyerekellátó szobába bemehet már (amikor a baba megszületett - akár császárral, akár természetesen - megcsinálják vele az alapvető tesztet, lefürdetik, megmérik stb.). Mivel nálunk vajúdás sem volt, ezért bután ott ültem / álltam az asszony mellett még a műtétig, aztán leültem a folyosóra. Amikor minden rendben, akkor hívtak be abba a szobába. Mindkétszer láttam a feleségemet, amolyan hajóablakos ajtó volt a műtő és a gyerekellátó között. Még varrták össze a műtőben, minden tiszta vér körülötte, de ő mosolygott, mert az érzéstelenítő miatt semmit nem érzett.
Furcsán hangozhat, de nem irigylem az apás szülést vagy vajúdós részt sem. Nem érzem, hogy annyival kevesebb lenne, hogy nem láttam pont a pillanatot, amikor a gyerek megszületett. Így is rengeteg élményem van a gyerekekkel.

Bejegyzés: Igen vagy nem az apás szülésre?

mennyémá 2017.05.04. 13:41:42

egy pillanatig sem volt kétséges, hogy mindkét gyerekem születésénél ott leszek.
Együtt csináltuk végig a 9 hónapot, az előzményekről nem is beszélve.
Végig éltem a legnagyobb boldogságot és a pokol legmélyebb bugyrait. Végig éltem a szülés megindulását, a gyerek elakadását a szülőcsatornában, mert magára tekerte a köldökzsinórt, majd ahogy kibújt. Ezek után hogy nem sírt fel, majd a végtelen megnyugvást, amikor végre mégis.
A másodiknál pedig a létező legnyugisabb, legsimább, leg komplikáció mentesebb szülést.
Egyiket sem cserélném el.
Hiszem, hogy ettől vagyunk mi négyen ennyire közel egymáshoz.

Bejegyzés: Igen vagy nem az apás szülésre?

tutifruti22 2017.05.04. 09:51:13

En egy csaszart neztem vegig, igaz csak kivulrol, egy ablakon keresztul ... szep is volt, amig egy bonyoldalom nem lepett fel, es ekkor "live - breaking news" volt alkalmam vegignezni, hogy az addig csevereszo, de a dolgat vegzo team, mikent valtozik at remult tekintetu, majd "csodat" megtekintoket meg remultebben fogado siserehadda ... 1 evet orgedtem, kb ... senkinem sem kivanom ... a vege happyend lett, szerencsere :)

Bejegyzés: Igen vagy nem az apás szülésre?

Figyel Castro 2017.05.04. 09:34:20

@Momina: te nem akartad a segitseget, nekem meg nagyon is jol jott, kulonosen a kulfoldi surgossegi csaszinal, hogy hiaba beszelem a nyelvet, azert ott volt plusz kontrollnak, hogyha megis valami baromsagot talalnek valaszolni, mert az eletunk mulik rajta. A moralis tamogatasrol nem is beszelve.

Bejegyzés: Igen vagy nem az apás szülésre?

Momina 2017.05.04. 00:09:46

Hát ez a beszélgetés nálunk a férjemmel kb. tíz másodperc alatt lezajlott:
Én: - Őszinte leszek, én nem szeretném, ha majd ott lennél.
Férj: - Hú, de megkönnyebbültem, hogy ezt mondod, mert én nem szeretnék ott lenni.
És ennyi.

Bejegyzés: Igen vagy nem az apás szülésre?

indapass 2017.04.23. 23:06:18

@boom2
Ha a doktor úr által leírt tények annyira pontosak, mint az, hogy régebben 60-65 évesen jött el a klimax, háááát... Kivétel mindig akad, de én az 50-55 évet olvasom inkább.

Ezzel együtt senki sem hiszem, hogy vitatja, melyik a biológiailag optimális életkor a gyerekvállalásra. Csak ugye nem az az egyetlen tényező.

Bejegyzés: Anyaság negyven felett: Meddig ketyeghet a biológiai óra?

Duplaxiii 2017.04.23. 12:12:12

Nem szabad összemosni az alap anyasági filozófiát korunk megváltozott világával!
100 éve a 25-30 éves kort tartották olyannak, mint ma a 40-et.
Pedig más kor, más élet, a nők életkora is kitolódott, így a szülési időszak is.
50 éve egy 23-25 éves nő szült és gyakorlatilag az aktív korszkát állította be az anyaságnak, igaz sok önmegvalósítási lehetősége nem is volt. Aztán 45-50 éves korában kezdett élni... Ha el nem vált és élt sokáig egyedül a gyerekekkel.
Most 30-35 éves korukig élnek, tanulnak, dolgoznak és amikor eljön az idő, anyák lesznek. Nem vesztettek semmit és 60 évesen is fiatalosak még, ismét utazhatnak élhetnek.
Ennek semmi köze ahhoz, hogy ki mikor milyen férfit keres. Aki akar 30 alatt is alapíthat családot és akik hisztiznek az ilyen blogokban, hogy 35+osként ne találnak férfit, azok valójában önmaguk miatt, a nem életszerű igényeitből kiindúlva forognak a forrózsírban.
Az én ismerettségemben az egészséges tudatú 35+os nők mind elketek és ma többgyerekes boldog anyukák! Aki nem (csak hírből ismerem ezeket), azok a multikulti hazug genderalapú szinglis, feminista vonalból érkeznek és azt hiszik, az új funcióra is érvényes egy londoni tömegtüntetés szabályrendszere.
Ő valójában spermát és egy hímnemű szexrobotot akarnak, nem családot és boldogságot.

Bejegyzés: Anyaság negyven felett: Meddig ketyeghet a biológiai óra?

cfjcrsx6465 2017.04.23. 11:30:43

@Kishableany: @Mrs.Columbo:
Hazugságokkal ne etessétek a népet!
24-25 évesen sok fiatal, életerős, sportos, diplomás férfi akar feleséget és gyereket. Szakmunkások még korábban. Ilyen idősen viszont ezek a kedves, visszafogott, tanult nők még keresik az agresszív vagy csak pénzesebb férfiak társaságát. Még élni akarnak. Amelyik nem ilyen és gyereket, férjet akar annak sikerül. Látom ezeket a párokat, boldogan nevelik együtt a gyerekeiket.

A kortárs nők 35 évesen facebookon keresik az erős, okos nőktől nem tartó férfiakat. Nyilvánosan könyörögnek. Privátban pedig szinte mindegyikről kiderül: több barátjuk is kezelgeti őket. Annyi erőt sem vesznek magukon, hogy randi előtt néhány hétig szex nélkül legyenek. Képesek lesznek így elköteleződni komoly kapcsolat mellett? Nem. Reálisan ítélik meg így az igényeiket és lehetőségeiket? Nem.

Bejegyzés: Anyaság negyven felett: Meddig ketyeghet a biológiai óra?

indapass 2017.04.22. 22:42:15

Régebben is volt korai klimax. Édesanyám 17 évesen kezdett el menstruálni és 40 évesen már klimaxolt.

Az sem véletlen, hogy az abortusz tizenévesek és 40 éven felüli nők közt mutat magasabb értéket. Előbbiek még, utóbbiak már nem védekeznek tablettával - a mellékhatások miatt, ami életkorfüggő -, a többi módszer pedig kevésbé biztos. (Az óvszer és a spirál sem 100%-os, és van, aki nem jól viseli).

Úgyhogy dehogynem lehet spontán teherbe esni jóval negyven fölött most is. Csak sokszor nem vállalják ezeket a babákat, éppen a megnövekedett egyéb rizikók miatt. Régebben, mire kiderült a terhesség, sokszor már késő volt.

Bejegyzés: Anyaság negyven felett: Meddig ketyeghet a biológiai óra?

Fodor Balázs 2017.04.22. 21:56:08

@Kishableany: "addig a huszon-harmincon ferfiaknak esze agaban nincs meg megkomolyodni"

Amikor még egy falu termékeny 40 férfija között kellett a nőknél pozíciót kivívni ahhoz, hogy család legyen és az elvárások is ehhez igazodtak, addig ma a FB-on és a neten lévő tíz-/száz-/stb. ezrek legjobbjaira alapozott elvárásoknak egyre nehezebb megfelelnie az átlagnak.

Bejegyzés: Anyaság negyven felett: Meddig ketyeghet a biológiai óra?

Jakab.gipsz 2017.04.22. 21:10:40

@Kishableany: Talán ha nem dolgoztatnánk és hitelekkel nem terhelnénk agyon, a fiatal nőket és férfiakat, több idejük lenne önmagukra és a család alapításra.

Bejegyzés: Anyaság negyven felett: Meddig ketyeghet a biológiai óra?

exterminador 2017.04.22. 20:10:11

Egyébként: mesterséges megtermékenyítéssel most már tényleg lehet 60 felett is szülni, szóval az a biológiai óra már nem nagyon létezik. És ha valaki ezt teszi, akkor mi van? Kit zavar?

Bejegyzés: Anyaság negyven felett: Meddig ketyeghet a biológiai óra?