A család érték

Happy family

Happy family

Család vagy hírnév? – 5 + 1 híresség, aki lemondott a reflektorfényről a családért

2020. január 19. - Happy Family

Sok történetet ismerünk, ami azt tanúsítja, hogy a fényképezőgépek kereszttűzében nehéz sikeres párkapcsolatot vagy egészséges családi életet fenntartani. Nem Harry herceg és Meghan Markle az elsők, akik kilépnek a rivaldafényből családjuk érdekében. Lássuk mely hírességek előzték meg őket!

harry_meghan4.jpg

Az elmúlt napokban a médiát talán legjobban foglalkoztató téma Sussex hercegének és hercegnéjének azon döntése, hogy a királyi családtól és a médiától távolabb, saját kasszán élik tovább életüket. Az ügy sok kérdést felvet és még több véleményt vált ki, ám annyi biztos, hogy a fordulat nem volt teljesen előreláthatatlan. A fiatal pár már a korábbiakban is kinyilvánította, hogy saját kis közeli családjuk az első a számukra: kisfiuk, Archie keresztelője a nyilvánosságtól elzárva zajlott le, a közelmúltban pedig nem a királynővel karácsonyoztak a hagyományos királyi menetrendet követve a sandringhami birtokon, hanem külön, Kanadában.

A lépés mögött sok indokot lehet sejteni és bár a pár hivatalos közleményében nem hivatkozik közvetlenül intim családi életük fontosságára, mégis következtethetünk arra, hogy az „anyagi függetlenség” és a „földrajzi egyensúly” Észak-Amerika és az Egyesült Királyság között nem csak új jótékonysági projektjeiknek, hanem családjuknak is teret ad majd a fejlődésre és növekedésre, vagy minimum nyugalmasabb hétköznapokra.

Azzal, hogy kilépnek a reflektorfényből családjuk érdekében, nincsenek egyedül a közismert emberek és hírességek körében: lehet szó akár valamely uralkodóház tagjairól vagy színészekről, művészekről, sokszor előfordult már, hogy valaki hírnevet hozó pályája helyett a családját választotta. Hiszen az ismertség csak messziről tűnik csodálatosnak, közelről viszont kemény dolog. Egy közismert ember élete nem csupán abból áll, hogy luxus színvonalon él és teli van vele a sajtó, hanem legtöbbször együttjár a magán-, és a családi élet hiányával.

Ayako hercegnő

A japán hercegnő két éve ment feleségül Kei Moriya-hoz így, mivel a császári család női tagjaként közrendű férjet választott, le kellett mondania uralkodói státuszáról, ahogy ezt a japán trónöröklési törvény kimondja. Bár a japán uralkodói család tagjainak már több generáció óta jogukban áll házastársukat saját belátásuk szerint kiválasztani, ez a nők számára mégsem következmények nélküli lépés. Ayako hercegnő, aki ezután közrendű állampolgárként Ayako Moriya néven folytatja majd életét férjével, elmondása szerint teljesen elégedett döntésével és esküvője alkalmából boldogan fogadta a sok jókívánságot a híres tokioi Meiji oltárnál.

Grace Kelly

grace-kelly-394485_1920.jpg

A gyönyörű amerikai színésznő, Grace Kelly éppen a csúcson volt, Hollywood a lábai előtt hevert, Hitchcock a múzsájának tekintette, amikor megismerkedett a Monaco-i herceggel. Találkozásukra a nyolcadik Cannes-i Filmfesztivál során került sor, amikor a színésznő és társasága ellátogatott a monacói hercegi palotába. Hamarosan komolyabb kapcsolat szövődött kettejük között és 1956. április 18-án kimondták a boldogító igent. Kelly életrajzából tudjuk, hogy a herceg nem engedélyezi majd neki, hogy folytassa a karrierjét. Az Oscar-díjas színésznő, aki még 28 sem volt, amikor visszavonult. Nagyon rosszul viselte, hogy nem filmezhetett tovább. Bár rendkívüli boldogság volt számára az anyaság -  első gyermeke, Caroline 1957 januárjában, Albert 1958 márciusában, míg Stephanie lánya 1965 februárjában született - nem tudta kiheverni a filmezés hiányát. Hitchcock hívta filmezni, amit hosszas vonakodás után a férje, Rainier is engedélyezett, azzal a kikötéssel, hogy ő is jelen legyen a forgatáson. Azonban a hír Monacóban közfelháborodást keltett, így Kelly  visszautasította az ajánlatot. Három gyermekével, a virágokkal és a festéssel vigasztalódott, mely utóbbiban is annyira sikeres lett, hogy 1977-ben Párizsban kiállítása is nyílt. 

Bruce Willis és Demi Moore

A pár 1987-ben házasodott össze akkora médiafelhajtással, mely Hollywood leghíresebb párjának jár, akik mindössze négy hónap alatt jutottak a randizástól, a házasságon át a gyermekvállalásig. Pályájuk csúcsán járva a családjukat övező figyelmet tetézte az Annie Leibovitz által készített világhírű aktfotó megjelenése a Vanity Fair címlapján, mely az első gyermeküket váró Moore-t ábrázolja. A pár mindennek ellenére hamarosan visszavonult a nyilvánosságtól, hogy Beverly Hillstől távol, Idaho-ban neveljék fel három lányukat. Lépésüket Moore így indokolta:

„Az egyik célom, hogy olyan szerető kapcsolatot építsek ki a gyermekeimmel, hogy felnőttként is meg akarják majd osztani az életüket velem. Ennek le kell fektetni az alapját, ami, ha most nincs meg, később sem lesz.”  

demi_moore_insta.jpg

Fotó forrása: Instagram/https://www.instagram.com/demimoore/

Legidősebb lányuk, Rumer Willis egy tévés szereplése során azt nyilatkozta, hogy húgaival nagyon áldottnak tartják magukat, amiért nem "színpadi szüleik" voltak. Bár egyikük élete sem volt soha mentes a botrányoktól, ügyeltek arra, hogy legyenek képmutatók gyermekeik előtt. Amikor Demi 42 évesen hat hónapos terhessége során elvetélt, teljesen összeomlott. Lányai ösztönözték arra, hogy keressen szakembert és kérjen segítséget az újrakezdéshez.

Julia Roberts

A közkedvelt színésznő 2002-ben házasodott össze Daniel Moder operatőrrel, a párnak három gyermeke van: Hazel és Phinnaeus, tizenöt éves ikrek és Henry, aki tizenkét éves. Évente már csupán egy filmet forgat családja miatt. Roberts nem csak a nyilvánosságtól tartja távol magát és a családját, hanem a közösségi médiától is. Saját bevallása szerint, az egyik ok, amiért ilyen jól meg tudja húzni a vonalat a nyilvános és privát szféra között, az, hogy a koránál fogva teljesen kimarad abból a „bolond rendetlenségből”, ami a közösségi portálokon zajlik. Ennek köszönheti, hogy teljesen észrevétlenül kirándulhatott Disneylandbe a családjával, ahogy azt is, hogy gyermekei sokáig nem is tudták, hogy édesanyjuk híresség. A színésznő számára nagyon fontosak a közös étkezések, amikor hihetetlen jókat beszélgetnek:

"Szinte minden nap a gyerekeimmel együtt reggelizem és vacsorázom. Szerintem ez jó ritmust ad az életünknek: együtt kezdjük reggel a dolgokat és este együtt lazítunk és dolgozzuk fel, ami aznap történt.”

A világsztár három gyerekének médiafogyasztását is felügyeli. Úgy véli, hogy manapság teljesen más felnevelni egy gyereket, mert minden annyira új, szinte az egész világot a kezében tarthatja az ember:

„Próbálom őket távol tartani a közösségi médiától, nem értem, mi szükségük lenne rá jelenleg, így már a tévé bekapcsolásakor is óvatosnak kell lennem” 

Cary Grant

Az ötvenes évek egyik legnagyobb sztárjának egy lánya született élete során, méghozzá hatvanegy éves korában. Talán emiatt is döntött úgy, hogy visszavonul és élete további éveiben az apaságra koncentrál. Mivel saját gyermekkora nem volt traumáktól mentes, különösen nagy hangsúlyt fektetett rá, hogy apaként folyton jelen legyen lánya, Jennifer életében, akit „legjobb művének” nevezett. Az apasággal kapcsolatban ezt mondta:

„Az életem megváltozott aznap, mikor Jennifer megszületett. Rájöttem, hogy az ok, amiért a Földön vagyunk az, hogy szaporodjunk. Hogy hátrahagyjunk valamit. Nem filmeket, mert ahogy tudod, nem hinném, hogy a filmjeim sokáig fennmaradnának miután meghaltam. Hanem egy másik emberi lényt. Ez az, ami fontos.”

Grant, lánya elmondása szerint Jennifer minden percét alaposan dokumentálta és tűzálló szekrényben tartotta az összes relikviát, videofelvételt, mivel az ő gyermekkorából maradt emlékek Bristol második világháborús bombázása során elégtek.

cary-grant.jpg

Jessica Biel és Justin Timberlake

justin.jpgA pár, akikről elsőre talán a Hetedik mennyország című sorozat és az ’N Sync nevű együttes jut eszünkbe, 2012-ben házasodott össze. Kisfiuk, Silas 2015-ös születése után New Yorkba költöztek s bár a 2000-es évek vége során Hollywood egyik legnépszerűbb párjaként gyakran lehetett őket a vörös szőnyegen látni, most mégis úgy tűnik, hogy a keleti parton egy nyugalmasabb életet alakítottak ki. Biel elmondása szerint ez az élet sem kihívásoktól mentes, de anyai feladatait minden elé helyezi:

„…amikor kinyitod a bejárati ajtót anya vagy, mert senkit sem érdekel mit csináltál egész nap. A munkámat nem viszem haza. Időnként fáradt vagyok és csak lazítani szeretnék egy pohár bor mellett, de ezt el kell engedni. Ott van egy kétéves, aki csak játszani szeretne és ez a legfontosabb.”

 

 

Ha tetszett ez a bejegyzés, meg is oszthatod, és látogass vissza újra!Nézz be a weboldalra, ahol számos más hasznos írást találsz vagy a Facebook-oldalunkra  is, ahol nyereményjátékok is várnak!

Szemet gyönyörködtető képeinket pedig az Instán és a Pintereseten tesszük közre.

Minden jog fenntartva! A szöveg a Happy Family blog tulajdona.

1.  fotó forrása: Facebook/Sussex Royal

Többi kép: pixabay.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://happyfamily.blog.hu/api/trackback/id/tr9515417044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása