A család érték

Happy family

Happy family

A 10 legjobb mobil alkalmazás szülőknek

2017. július 11. - Happy Family

Modern világban élünk, így a mai kor emberét már sok-sok applikációval kényeztetik, hogy az élet egyszerűbb és könnyebb legyen. Nincs ez máshogy a szülőkkel sem. Ők is mindenhol mobiltelefonnal mozognak és sokszor jól jön egy kis segítség. Rengeteg hazai és külföldi alkalmazás áll a rendelkezésükre, melyeknek témája a terhesség felfedezésétől kezdve az újszülöttek óvásán át a családi élet összehangolásáig terjed. Legtöbbször hasznosak, ingyenesek és egyszerűek. A legjobbakról pedig listát készítettünk. Nem olyan appokat kerestünk, amelyekkel a gyerekeket lehet elfoglalni vagy oktatni, hanem olyanokat, amelyek kizárólag a szülőknek szólnak. Persze néha felmerül a kérdés, hogy vajon valóban szükség van-e rájuk, hiszen ha csak tíz évet utazunk vissza az időben, azt látjuk, hogy applikációk nélkül is a szülők megoldották valahogy... Na de ha már vannak, akkor miért ne használnánk őket, nem igaz?

123rfff.jpg

Fotó: 123rf.com

Anya leszek!

Az egyik legnépszerűbb terhesnapló-alkalmazás, amely a várandósság elejétől a szülésig kíséri a kismamák életét. Nem csak heti hasznos információkat tartalmaz a babaról és a mamáról, hanem segítségével védőnőkkel, szakértőkkel és más anyukákkal is beszélgethet illetve megoszthatja élményeit a jövendőbeli anyuka. De legfőképpen ez egy napló: a kismama rögzítheti a legfontosabb történéseket, fotókat csatolhat hozzájuk, követheti a saját és a baba testsúlyát illetve egészségi állapotát. Segítségével megtudhatja azt is, hogy melyik név mit jelent, vagy éppen melyik csillagjegynek milyen jellemvonásai vannak. Bevásárlólistát készíthet, emlékeztetőket állíthat be, vagy akár személyre szabott praktikus üzenetekben értesítheti a szeretteit a trónörökös érkezéséről. Letölthető az AppStore és a Google Play segítségével.

Babanapló

Ez az alkalmazás már a baba megszületése után nyújt praktikus segítséget minden kezdő anyukának és apukának, rengeteg érdekes funkcióval. Az anyukák feljegyezhetik, hogy a bébi mennyit eszik, alszik, hízik, és naplót vezethetnek a fejésről, a pelenkacserékről vagy éppen a védőoltásokról. A szülők hasznos információkat találnak a baba fejlődéséről hónapról-hónapra, egyszerre több gyerek profilját is kezelhetik, képeket csatolhatnak vagy számukra hasznos üzleteket kereshetnek. Az előző applikációhoz hasonlóan ez is ingyenes és magyar nyelven letölthető az AppStore-ban illetve a Google Play-ben.

Elsősegély

Elsőre talán furcsának tűnik, hogy miért kerül ide egy ilyen alkalmazás, de minden szülő tudja, hogy jobb félni, mint megijedni. Az applikáció vészhelyzet esetén is egyszerűen és gyorsan elérhető információs forrást nyújt, hogy a szülő tudja, mit csináljon, ha megtörténik a baj. Akár sérülésről, akár betegség okozta szövődményekről van szó, segít a vészhelyezetek kezelésében, a diagnosztikában vagy az újraélesztésben. Az app segítségével a mentők is gyorsan hívhatók, de megmutatja a legközelebbi kórházat is. Szintén díjmentesen és magyar nyelven elérhető az AppStore és a Google Play adatbázisában.

White Noise Free

Csakis autóban alszik el a gyerek? Egyedül a porszívó zaja mellett nem sír? Az eső mindig lenyugtatja? Itt a tökéletes megoldás! Bármilyen fehér zajra van szüksége a gyereknek (vagy éppen a relaxálni vágyó szülőnek), itt megtalálja. Hajszárító, mosógép, légkondi, madarak, békák, tenger, vonat, villám, szívverés – a választási lehetőség szinte végtelen. Saját játszási lista is beállítható és persze az ébresztőóra hangja is ez lehet. Az app ingyenes, de az alvó gyerek megfizethetetlen. AppStore-ban és Google Play-ben is elérhető.

Baby Lullabies Bedtime Songs

Altató zenék babáknak, de nem csak csecsemőknek, hanem nagyobbaknak is. Lágy melódiák a klasszikus zenéktől kezdve a gyerekdalokon át egészen a természet hangjáig. A relaxációs hangok kellemes pihenést és nyugodt álmot biztosítanak a babának és az anyukának egyaránt. Rövid, vagy akár több órás szettek is beállíthatók.

Baby Monitor Annie

A világ elsőszámú babafigyelő applikációja, melynek segítségével WiFi, 3G vagy LTE segítségével kiváló minőségben nézhetjük a videókat a gyerekekről (egyszerre akár négy közvetítés is beállítható), így állandóan kapcsolatban lehetünk velük. Segítségével távolról akár zenét is lejátszhatunk a csemetéknek. Modern, hasznos és könnyen használható alkalmazás, az előzőhöz hasonlóan ez is ingyenes, valamint Androidra és iPhone-ra is letölhető.

123rf.jpg

Fotó:123rf.com

Hub Family Organizer

Mindenki tudja, hogy a családi élet néha nagy káoszba tud fulladni, ráadásul minél több a gyerek, annál több a feladat. Anya és apa sokszor nincs könnyű helyzetben. Iskola, kirándulások, tanfolyamok, sportolás, szülői értékezlet, hétvégi programok, házimunka, bevásárlás, és még a házassági évdordulóról sem kéne megfeledkezni. Ember legyen a talpán, aki mindezt koordinálni tudja. Ebben nyújt hasznos segítséget ez az app, ahol megosztható és mindkét szülő által szerkeszthető naptár, feladatlista és emlékeztető is van. Nem csak a napi tennivalók vagy bevásárlási lista készíthető rajta, de üzeneteket, fényképeket és kommenteket is lehet küldeni, így valóban megkönnyíti az életet. Ingyenes, így mindenképpen érdemes kipróbálni. Használható iPhone-on és Androidon is.

Koin

Ha már családi élet, akkor családi kassza. Ez az egyébként magyar fejlesztésű applikáció segít az otthoni költségvetés rendben tartásában és – igény esetén – faragásában. A felhasználó pontosan tudni fogja, mire mennyit költött és a kiadásai átláthatóbbak lesznek. Jól jön minden háztartásban. Természetesen ez is ingyenesen letölhető mindkét verzióban: AppStore és Google Play.

Norton Family Parental Control

Újabb angol nyelvű alkalmazás, viszont többszörösen díjnyertes a biztonságtechnika területén. Az app segítségével akár több gyerek mobilinternetes használatát ellenőrizhetjük és védhetjük. Ma már a szülők felelőssége, hogy felügyeljék, milyen és mennyi digitális tartalomhoz férnek hozzá a gyerekek. Hiszen a digitális és technikai fejlődés által nyújtott lehetőségek lehetnek hasznosak vagy akár károsak is. Ezért fontos, hogy a szülők odafigyeljenek. Az app segítségével a szülő látja, hogy milyen videókat nézett a csemetéje, milyen szavakra keresett rá, hol jár éppen, de ezen kívül letilthat bizonyos tartalmakat is a mobiljáról. Az egyszerűbb verzió ingyenes, a prémium változat már fizetős. Ahogy az eddigiek, ez is mindkét szolgáltatónál (Apple és Google) elérhető.

Ha tetszett ez a bejegyzés, látogass vissza újra, illetve nézz be a weboldalra, ahol számos más szuper írást találsz vagy a Facebook-oldalunkra  is! Klassz családos képeinket pedig az Instán és a Printeresten tesszük közre.

A bejegyzés trackback címe:

https://happyfamily.blog.hu/api/trackback/id/tr2912657585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása