A család érték

Happy family

Happy family

Online apák - ők a világ legnépszerűbb apabloggerei

2017. május 19. - Happy Family

Manapság a családi bloggerek és vloggerek – sőt, az Insta bloggerek is - csúcsidejüket élik. Sorra jelennek meg az internetes anyukák, akik nevelési praktikákkal, fashion tanácsokkal, trendi receptekkel, DIY ötletekkel vagy éppen anyukás kalandjaikkal szórakoztatják az online nagyérdeműt. Ez a típusú új média ma már nem csak nemzetközi szinten, hanem hazánkban is nagyon népszerűvé vált. Eljött azonban egy új korszak is egyben, amely felpezsdíti a családi blogok állóvizét: megjelentek az apukák is, akik nagy hanggal, hipszter szakállal és magasra nyújtott kézzel jelzik, hogy ők is itt vannak ám, így ezentúl már nem csak női hangokkal lesznek tele a virtuális illetve a valós játszóterek.

home-office-336581_640.jpg

Fotó: Pixabay.com

A modern apukák hangadói és véleményvezérei blogjaikban mind azt kommunikálják, hogy apának lenni jó, férfiként is érdemes (sőt, kötelességünk!) 100%-ban részt venni a gyerekeink életében. Fontos üzenetet közvetítenek hát, a népszerűségük pedig méltán növekszik. Éppen ezért összegyűjtöttük a világ nyugati féltekének legrégebbi apabloggereit, akik évek óta a pályán vannak és mintaként szolgálnak/szolgálhatnak a hazai felhozatal számára. Minden angolul jól beszélő netező apukának nyugodt szívvel ajánljuk őket.

Íme tehát a leghíresebb, legkedveltebb, legnépszerűbb apa bloggerek listája külföldről (a legtöbb értelemszerűen a blogok hazájából, a tengerentúlról).

apa_blogger.jpg

Fotó: 123rf.com

How to be a Dad

Facebook: 210 ezer rajongó, Instagram: 71 ezer követő

A két dél-kaliforniai apuka által indított oldal az elmúlt hat év alatt óriási rajongótábort növesztett, és még a Twitteren is közel 200 ezer követőjük van. A nevükkel ellentétben maguk is azt állítják, hogy nem tudják, hogyan kell apának lenni, senki se várja tőlük a titkos receptet, hiszen nem szakértők, a céljuk csupán szórakoztatni a velük egycipőben járó férfiakat - és nőket. A közösségi hálón leginkább vicces, az apai lét göröngyös útvesztőire emlékeztető idézetekkel és képekkel jelentkeznek, de az oldalon megjelenő írások címei (Miért nem szexel velem a feleségem?, A nem igent jelent. Vagy talánt. Vagy nemet., Hogyan legyél nindzsa a hálószobában) is némi férfias öniróniáról tesznek tanúbizonyságot. Külön menüpontban gyűjtögetik továbbá a feleségeiktől és a gyerekeiktől származó beszólásokat. Érdemes követni őket, feldobják az ember napját.

Father of daughters

Instagram: 639 ezer követő

Az angliai Simon négy (azaz 4!) darab lány apukája, ilyen kiindulóponttal nem csoda, hogy az Instagramon örökíti meg az életét. Már maga ez a tény is érdekessé teszi őt, ám Simon nagyon viccesen és kreatívan mutat rá az apai lét előnyeire és hátrányaira, nem csoda, hogy már közel 640 ezren követik őt a világ minden pontjáról. Szemmel láthatólag imádja a lányait, de négy gyerek mégis csak sok izgalmat és kalandot rejt magában. A blog csak az Instagramon létezik, külön érdekesség, hogy a felesége is ugyanezt csinálja Mother of daughters néven, így akár sztereóban is láthatjuk a hétköznapjaikat.

Getting people out the door to go & actually do something as a family can be a challenge - staying at home always seems the easy option but with house viewings today and not wanting to clean up for 4th time, it was essential go out into the real world. Getting a one trottered pig to play the violin while dancing the macarena & speaking Latin would be considerably easier than getting all the childrens to empty their bladders, put on shoes and get in the car without considering drinking bleach. Once we were at the playground, the 2nd challenge is then to get everyone to leave again. No one wants to be the guy who yells across the playground in a passive aggressive tone to their offspring, so you do it in a chirpy joking way in case other rparebts are listening, then stomp across and pick up the offending child while trying not to make a seen. I did that today x 4. In the end, I had to carry everyone out to ensure we all left and ensure the risk of a daughter return to swings was reduced to zero. #additionforworldsstrongestman #familydayout #putyourfingshoeson #4girls1dad #parkexitescortservice #fod #Fatherofdaughters #dadlife #instadad

Príspevok, ktorý zdieľa Simon, also known as FOD (@father_of_daughters),

Dad or Alive

Facebook: 38 ezer rajongó, Instagram: 3 400 követő

Egy pocakos apuka kalandjai, aki otthon maradt három gyerekkel. Az egyik legnépszerűbb amerikai apás blog, ahol már nem csak a családi élet kalandjai, hanem receptek, sztárinterjúk, diy tanácsok és utazási beszámolók is találhatók. Sőt, Adriennek már saját könyve is megjelent, így vált megkerülhetetlen tényezővé ebben a műfajban.

Dad and Buried

Facebook: 53 ezer rajongó, Instagram: 21 ezer követő

A brooklyn-i férfi, aki két fiú apukája és megpróbál tökéletes apává válni. De ez kemény meló, az oda vezető út pedig, mint tudjuk, végtelen – az erről szóló kalandjairól mesél a blogban. Vannak viccesebb, komolyabb, érzékeny témákat feszegető, bulváros és toplistás bejegyzések is, de mindegyik lazán közelíti meg az apaság témáját. Méltán az egyik legnépszerűbb amerikai apablogger.

No Idea What I’m Doing

Facebook: 162 ezer rajongó

Fogalmam sincs mit csinálok – hiteles beugró egy jópofa apás blognak, hiszen talán valóban hasonlóan érez a legtöbb férfi, amikor gyereke születik. Clint Edwards amerikai apablogger azonban a saját elmondása szerint azért választotta ezt a címet, mert tényleg nem volt követendő mintája: az apja kisgyermekkorában elhagyta őt, aztán elhunyt drogtúladagolásban. Mindezt úgy ellensúlyozza, hogy megpróbál a lehető legjobb apává válni. Ma már három gyermek apja és fokozatosan tanult bele ebbe a szerepbe. Az erről szóló kalandjait osztja meg a blogján, amely az elmúlt hét év alatt több mint 160 ezer rajongót gyűjtött össze.

Life of Dad

Facebook: 1,4 millió rajongó, Instagram: 62 ezer követő

A Life of Dad valójában nem blog, hanem egy információs és szórakoztató weboldal, ahol a saját tartalmak mellett pillanatokat jelenítenek meg a világ különböző apáinak életéből. A móka lényege, hogy bárki beküldhet fotót, videót vagy akár egy rövid történetet, az óriási rajongótáborral rendelkező oldal pedig megosztja őket. Mindezeken kívül fórumcsoportok segítik a hasonló érdeklődésű apák egymásra találását (egyedülálló apák, tetovált apák stb.), de van még tanácsadás, híres apákkal készült riportok és saját bloggerek is. Az oldal az elmúlt években a világ legnagyobb apás közösségévé vált, így itt a helye a listán.

The Dad Network

Facebook: 32 ezer rajongó

Ez az angol blog a modern apaság művészetéről szól. Egyszerre több blogger dolgozik az oldal számára. Nem csak az apaság kérdésével és férfias témákkal foglalkoznak, hanem már a terhesség időszakára is külön menüpontot szánnak. Vannak saját rendezvényeik, tv csatornájuk és egy külön listára gyűjtik az “apabarát” helyeket.

Convos With My 2-Year-Old

YouTube: 768 ezer feliratkozó

Matthew Clarke rövid, vicces és frappáns YouTube videók formájába öntötte a két éves kislányával átélt “beszélgetéseit”. További csavar a sztoriban, hogy a kisfilmekben egy felnőtt férfi játssza Coco-t, így csempészve még több abszurditást és humort a felnőttek és a gyerekek közti értelmezhetetlen kommunikációs zűrzavarba. A legnézettebb videók már néhány évesek, de több mint 5 milliós nézettségük van, a YouTube csatorna azóta is több mint 700 ezer követővel rendelkezik. Érdemes megnézni ezeket a csupán két-három perces videókat, mert valóban felderíti a kedvünket.

Shaycarl és SHAYTARDS

YouTube: 1,6 millió + 4,9 millió feliratkozó

Shay Carl a világ egyik legnépszerűbb apás videóbloggere, aki két YouTube csatornát is futtat egyszerre Shaycarl (saját) és SHAYTARDS (családos) néven, a kettő összesen több mint 5 millió követővel és több milliárdos (!) nézettséggel rendelkezik. Az apás videók fokozatosan családi sorozattá, majd szórakoztató műsorokká fejlődtek. Nagy cégek álltak be mögé szponzorként és teljes marketing, illetve technikai csapat dolgozik a háttérben. A fickó már egy szupersztár, milliós vagyonra tett szert, showműsorok vendége, sztárokkal bratyizik és egy-egy videójának költségvetése a magyar filmek büdzséjét. Egy igazi vloggeres sikersztori.

Ha tetszett ez a bejegyzés, látogass vissza újra, illetve nézz be a weboldalra, ahol számos más szuper írást találsz vagy a Facebook-oldalunkra  is! Klassz családos képeinket pedig az Instán és a Printeresten tesszük közre.

A bejegyzés trackback címe:

https://happyfamily.blog.hu/api/trackback/id/tr2712510275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rittyentett Hőzönbőzön 2017.05.21. 09:12:15

Úgy látszik a poszter számára instán kívül nem nagyon van élet különben a How to Dad nem maradhatott volna ki
süti beállítások módosítása